Förändringar med anledning av Covid-19

12 november, 2020 av Anna Hedkvist

Med anledning av de skärpta allmänna råden för Norrbotten har kårstyrelsen beslutat att alla avdelningsträffar ställs in resten av året. Vi får komma igen med nya krafter efter årsskiftet.

Även kårgemensam kransbindning har ställts in liksom gemensam ljusstöpning. Det blir inte heller någon julavslutning. Detta är naturligtvis väldigt tråkigt men nödvändigt i detta läge.

Försäljning av kransar och ljus

Däremot ser vi en möjlighet att kunna sälja lite kransar och ljus genom att sprida ordet genom våra sociala medier, på arbetsplatser, genom att dela ut flyers och inte minst genom de vi själva brukar köpa. Vi återkommer om det så snart det finns information om hur vi kan få det att fungera med beställning och utlämning eller leverans av varorna.

Kransbindning

Med andra ord behöver vi ändå hjälp med att tillverka kransar och då får det ske i små grupper ”familjegrupper”. I sågen ryms man 5-6 personer med tillräckligt avstånd från varandra. Vi kommer inte att kunna instruera någon i kransbindning men de som redan kan konsten är välkomna att boka in sin ”familjegrupp” för ett pass på 1-2 timmar. Skicka önskemål om dag och tid till Anna Hedkvist så försöker jag samordna önskemålen och hjälpa till med upplåsning.

Ljusstöpning kommer att ske i en liten grupp av ledare. Likaså tillverkningen av marsipangrisar

 

Styrelsen vill även önska alla en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Var rädda om varandra.