Scoutdräkten

Vi scouter känns lätt igen när vi bär den blå scoutskjortan eller andra blå scoutkläder. På scoutskjortan fäster vi märken för att berätta vad vi gjort, tillhörighet och vilka intressen vi har.

Grundplaggen i scoutdräkten är en scoutskjorta -t-shirt, -piké med märken och scouthalsduk med sölja. När alla har samma kläder ser man inte vem som är fattig eller rik och det skapar gemenskap. Det finns många andra grupper som också skaffar sig gemensam tröja eller dräkt för att markera sin grupptillhörighet och för att stärka sammanhållningen, till exempel fotbollslag.

I Sunderby scoutkår bär vi scoutskjortan med mörka/jeansfärgade byxor eller knälång kjol. Skjortan ska vara instoppad innanför linningen.

Köpa scoutskjorta eller tröja

I Sunderbyscoutkår brukar vi göra gemensamma beställningar från scoutshopen. Beställningarna görs eftersom, när några skjort- eller tröjbeställningar kommit in. Längst ner på sidan finns formulär för beställning av scoutskjorta, scouttröja, halsduk och märken.

OBS! Just nu har vi problem med vårt beställningsformulär.

Vi reserverar oss för ev prisändringar och förändringar i storleksutbudet. (Priserna uppdaterade 2021-12-14.)

Andra snygga scoutkläder och massor av coola scoutprylar hittar du också i scoutshopen, Scouternas egen shop. Där hittar du även storlekstabeller på alla skjortor och tröjor. Vill du beställa något annat än det som finns i formuläret via kåren kan du skriva det i meddelanderutan.

Sy fast dina märken på rätt ställe

Hur du ska placera dina märken på skjortan ser du på markesplacering.

Vad gör jag med min urvuxna scoutskjorta?

Din urvuxna scoutskjorta kan du skänka eller sälja till kåren för en liten slant, som säljer den vidare till en ny scout. Vill du köpa en begagnad scoutskjorta skriver du det i meddelanderutan i beställningsformuläret så hör Karin Nilsson av sig. Det är hon som vet om det finns några begagnade skjortor i lager.