Äventyrare 12–15 år

I Scouterna kan du uppleva äventyr i naturen, upptäcka nya sätt att lösa problem eller bara ha kul tillsammans medan vi utforskar världen.

Det är kul att vara med i Scouterna. Tillsammans med kompisar får du upptäcka nya äventyr varje gång ni ses.

Som äventyrarscout får du lära dig något nytt nästan varje dag och i får alla vara med och ta plats. Vi lär oss inte genom att läsa böcker som i skolan, i Scouterna provar vi på hur det är att göra på riktigt. Tillsammans bestämmer ni vad ni ska göra, det kan vara allt från att poppa popcorn över öppen eld till att åka på läger och möta scouter från hela världen.

Det mesta inom Scouterna handlar om äventyr, men vi tar oss också tid att fundera över vad vi varit med om och lärt oss. Som scout gör man alltid sitt bästa men det gör inget om det råkar bli fel, därför brukar vi tänka lite på hur allting gått till så att vi blir bättre till nästa gång.

Äventyrarscouterna Rovfåglarna är för dig som går i 6:an – 8:an.

Vi träffas torsdagar kl. 18.00-20. Vi träffas normalt på Grundet. Om inget annat står i programmet eller har meddelats. I bland är det kårgemensamma aktiviteter på andra tider eller hajker och läger.

Läs mer i terminsprogrammet Äventyrare hösten 2023.

Ledare

Förutom ledare nämnda nedan kan även fler ledare dyka upp då vi turas om lite. Vi ser gärna att föräldrar är med också. Du, som förälder, är alltid välkommen.

 

Mikael Leino

Ledare för avdelningen Äventyrare
Mobil: 073-0525428

Kalender